Financiële Analyse
Pensioenakkoord

Heeft jouw cliënt op dit moment een gestaffelde premie, maar is het adviestraject inzake de Wet toekomst pensioenen nog niet gestart? Wacht niet langer af en werk met de Financiële Analyse Pensioenakkoord. Het is geen pensioenadvies, maar een onmisbare stap voorafgaand aan het adviestraject.

Onmisbare eerste stap

De eerste en belangrijkste keuze is of bestaande werknemers de staffelpremie blijven behouden of dat zij overgaan naar de vlakke premie. Ook zal besloten moeten worden wat de hoogte van de vlakke premie in de nieuwe regeling is. De Financiële Analyse Pensioenakkoord helpt bij het maken van deze fundamentele keuzes. Op basis dáárvan kan als tweede stap gebruik worden gemaakt van de programmatuur van uitvoerders.

Uniek, informatief en bedrijfsspecifieke impact

De naam zegt het al: het product geeft dé financiële onderbouwing van bedrijfsspecifieke gevolgen van de Wet toekomst pensioenen. De impact-analyse levert jou als adviseur óók veel informatie op. Dit mes snijdt dus aan twee kanten. De analyse is simpel te maken.

Tien scenario’s geven inzicht

Met de Financiële Analyse Pensioenakkoord ontvang je een projectie op basis van tien verschillende scenario’s voor de komende tien jaar. Vijf scenario’s met een vlakke premie voor alle werknemers en vijf scenario’s waarin de vlakke premie alleen van toepassing wordt op nieuwe werknemers. Hierdoor wordt snel duidelijk waar de oplossingsrichting ligt. De output is een 18 pagina’s tellend rapport (bekijk een preview).

Vraag nu een gratis demo aan

Onderstaande video geeft een indruk van zowel de rekentool als de rapportage. Ben je geïnteresseerd in een gratis en vrijblijvende demo van de Financiële Analyse Pensioenakkoord? Neem gerust contact met ons op.

Prijs

De Financiële Analyse Pensioenakkoord kost € 295 (excl. btw) per rapport (stuksprijsovereenkomst). Hierin is geen overleg begrepen. Door afname van een – vooraf ineens te betalen – aantal berekeningen geldt een lagere prijs:

  • 50 berekeningen:  € 245 (excl. btw) per rapport
  • 100 berekeningen: € 195 (excl. btw) per rapport

Maatwerk

De kans bestaat dat een van de tien scenario’s uit de Financiële Analyse Pensioenakkoord meteen passend is voor je cliënt. Het is namelijk een bedrijfsspecifieke rapportage. Het kan ook zijn dat de cliënt een variatie op een scenario uit de Financiële Analyse Pensioenakkoord wil zien. De rekentool Maatwerkrapport Financiële Analyse Pensioenakkoord geeft de mogelijkheid om een door jou ontworpen scenario door te rekenen.

Geen advies

De Financiële Analyse Pensioenakkoord is uitgebreid en financieel van aard. Alhoewel een aantal belangrijke juridische en praktische aandachtspunten wordt benoemd, is er geen sprake van een advies.

De gebruiksvoorwaarden en de productvoorwaarden zijn van toepassing op het gebruik van de Financiële Analyse Pensioenakkoord.

Ontdek onze tools

Gratis

AOW-leeftijd

Bereken de wettelijke en verwachte AOW-leeftijd.
Gratis

Vlakke Premie Pensioenakkoord

Bereken de vlakke premie vanwege het pensioenakkoord.
Gratis

Transitievergoeding Light

Bereken de wettelijke transitievergoeding.                                      
Gratis

RVU-drempelvrijstelling

Bereken de vrijstelling zelf.
Gratis

Ontwerp zelf je pensioenregeling

Om snel antwoorden en een indruk te kunnen krijgen, kun je deze handige tool gebruiken.
€ 295

Financiële Analyse Pensioenakkoord

Genereer een financiële rapportage met 10 inzichtelijke scenario’s op basis van het deelnemersbestand.
€ 195

Maatwerkrapport Financiële Analyse Pensioenakkoord

Genereer een financieel rapport van een zelfontworpen scenario op basis van het deelnemersbestand.